Upisi

Poštovani roditelji i osmaši, naši budući učenici!

Kroz ovaj dio naše mrežne stranice želimo Vas informirati o upisu u sljedeću školsku godinu 2019./2020.

U našu školu se upisujete kao i u ostale škole, putem mrežne stranice https://www.upisi.hr/upisi.

Vjerujemo da ste o tome dobro informirani i da ste dobili sve potrebne upute u Vašoj osnovnoj školi.

Prema elementima propisanima za upis u Katoličku klasičnu gimnaziju s pravom javnosti u Virovitici boduju se zaključne ocjene u 7. i 8. razredu iz:

  • hrvatskog jezika
  • matematike
  • prvog stranog jezika
  • povijesti
  • geografije
  • biologije
  • te prosjek ocjena od 5. do 8. razreda

 

Natječaj za upis u Katoličku klasičnu gimnaziju s pravom javnosti u Virovitici možete preuzeti ovdje.

Pregled elemenata i kriterija za upis u srednje škole, informacije o postupku prijave i stvaranju lista poretka za upis pročitaje u publikaciji (brošuri) Idemo u srednju koju je izdalo MZO.

Informacije o rokovima prijava pročitajte u Odluci o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2019./2020., a informacije o elementima i kriterijima za izbor kandidata u I. razred srednje škole u školskoj godini 2019./2020. pogledajte u Pravilniku o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole i Pravilniku o izmjenama i dopunama pravilnika o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole.

Za sva pitanja o upisima i o Školi na raspolaganju smo Vam i putem e-mail ili školskog telefona.
 

Poštovani učenici,

nadamo se da ćete, zajedno sa svojim roditeljima, izabrati školu u kojoj ćete sljedeće četiri godine stjecati znanja, rasti i razvijati svoju kreativnost, sposobnosti i vještine, mudro usmjeriti svoje interese u otkrivanju životnog poziva i poslanja.

 

Radujemo se susretu i suradnji s Vama uz srdačan pozdrav,

Ravnatelj i djelatnici Katoličke klasične gimnazije s pravom javnosti u Virovitici

 

 

Zašto upisati KKG

Mnogi si postavljaju ovo pitanje! Pročitajte naših devet razloga!

Individualan pristup svakom učeniku

Mala škola i mali broj učenika omogućuju nastavnicima individualan pristup u radu. Svaki učenik dobije priliku da pokaže i razvija određena znanja i vještine.

Potiče kreativnost svakog učenika

Razvijanje kreativnosti nužno je da osoba postane maštovito, društveno i spoznajno biće. Mi razvoju kreativnosti učenika dajemo veliku važnost kroz raznolike izvannastavne aktivnosti za učenike.

E - dnevnik

E - dnevnik omogućuje preko interneta suvremeni uvid i praćenje postignutih rezultata učenika za vrijeme nastavnog procesa. Kažu da je to je budućnost, ali ta budućnost je dio naše svakodnevice.

Tehnička opremljenost škole

Sve učionice naše škole su potpuno opremljene za multimediju u nastavi. Nastavničko računalo s brzim internetom, projektor i prateća oprema, ozvučene učionice, nastavna pomagala...

Dodatna i dopunska nastava

Dodatna nastava za zainteresirane učenike održava se iz hrvatskog jezika, matematike, povijesti, geografije i sociologije. Za one koji upadnu u probleme nastavnici iz svih predmeta organiziraju dopunsku nastavu.

Besplatne pripreme za maturu

Maturanti u našoj školi mogu bezbrižno čekati "ispit zrelosti". Za sve koji to žele i kojima je potrebno nastavnici održavaju besplatne pripreme iz hrvatskog jezika, matematike i engleskog jezika.

Dodatni rad za napredne

Svi učenici koji žele odmjeriti svoje znanje na školskim, županijskim, državnim natjecanjima i smotrama dobro su došli. Naši nastavnici su vrlo iskusni u pripremama što pokazuju i postignuti rezultati naših učenika.

Zajedništvo učenika i nastavnika

Učenici i nastavniici tijekom školske godine ostvaruju brojne zajedničke projekte. Kroz te projekte izgrađujemo poštovanje i međusobno uvažavanje, a to izgrađuje posebno radno ozračje u našoj školi.

Pristupačni nastavnici

Naši nastavnici vrsni su pedagozi i stručnjaci u svojem području. To im omogućuje opušten i kreativan pristup nastavi i učenicima koji uvijek žele znati nešto više.