Projekt "Roditelji suradnici škole - Pobijedimo strah od krvi"

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2405 of /home/kkgvtchr/public_html/includes/menu.inc).

Opis događaja

Nastavni sadržaji biologije danas su imali svoju praktičnu primjenu. Učenici su imali priliku određivati krvne grupe, saznati važnost krvnih grupa u transfuzijskoj medicini te spoznati važnost i ulogu krvi.

Nastavu biologije je posjetila majka naše učenice iz 3.razreda Viktorije Klare Dorić. Gospođa Dorić je viša medicinska sestra, a radi kao laboratorijski tehničar u laboratoriju za transfuzijsku medicinu Opće Bolnica Virovitica.  Klara i njezina mama su učenicima 3.razreda objasnile važnost krvi, princip nasljeđivanja krvnih grupa te potrebitost transfuzije krvi.  Gospođa Dorić je naučila naše učenike kako se u laboratoriju određuju krvne grupe i poznala ih s laboratorijskim priborom koji se korist u te svrhe. Naglasila je važnost da se djeca već od školske dobi upoznaju s ulogama krvi jer tada će nestati i strah od krvi i vađenja krvi. Gospođa Dorić je lijepo rekla: „Bojimo se onoga što ne poznajemo“.  Darivanje krvi je mnogima spasilo živote. Ako srušimo tabue o krvi, vjerojatno će se i više ljudi usuditi postati darivateljima ove tekućine života...

Predmetni projekti
Školski projekti