Ekskurzija 2016.g. - Budimpešta

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2405 of /home/kkgvtchr/public_html/includes/menu.inc).

Opis događaja

Napokon je došlo jutro koje smo svi dugo čekali. U iščekivanju, uzbuđeni krenuli smo prema Mađarskoj. Naše prvo odredište bilo je mjesto Sigetvar, njegove ogromne zidine, čija nas je ljepota oduševila, ali i otkrivanje njihovog povijesnog značenja.

Nakon razgledavanja brzo smo uskočili u autobus i u veseloj atmosferi nastavili put prema kulturno prepoznatljivom gradu Pečuhu. U Pečuhu planiramo posjetiti židovsku sinagogu, zatim neobičnu crkvu koja je u jednom razdoblju bula i džamija, jedno od najstarijih sveučilišta u Srednjoj Europi te još puno znamenitosti ne samo važnih za povijest Mađarske, već i cijele Europe. Naše najvažnije odredište u Pečuhu bila je škola hrvatske nacionalne manjine. Bili smo prekrasno primljeni i puno smo toga saznali i naučili. Ono što nas je kod njih posebno privuklo je njihovo domoljublje i čežnja da se očuva hrvatska tradicija i kultura...

Školski projekti