Božić s klasičarima 2016. - Kako je don Quijote probudio Božić?

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2405 of /home/kkgvtchr/public_html/includes/menu.inc).

Opis događaja

Kao i svake godine, božićno vrijeme nas potiče na dobra djela, zajedništvo, na promišljanje o pozitivnim promjenama i unaprjeđenju međuljudskih odnosa.

Dramska skupina i glazbenici Katoličke klasične gimnazije u Kazalištu Virovitica 16.12.2016. izveli su još jednu uspješnu predstavu (Kako je don Quijote probudio Božić?) kojom su potakli gledatelje na promišljanje o Božić osluškujući pritom likove iz književnih djela. Budući da je don Quijote vječni idealist, i u ovoj predstavi imao je zadaću tražiti ono dobro u likovima (Škrtcu, Umišljenom bolesniku, Hamletu…) budeći u njima duh Božića i ukazujući na istinske vrijednosti. Kazalište je bilo ispunjeno do posljednjeg mjesta, a svojom nazočnošću svečanost su obogatili otac biskup, msgr. dr. Antun Škvorčević i vlč. Ivica Žuljević, predstojnik Ureda katoličkih škola Požeške biskupije.

Pri završetku programa, Otac biskup obratio se svim nazočnima uputivši božićnu čestitku.

Druženje se nastavilo u prostorima Katoličke klasične gimnazije okupljeni oko stola, u božićnom duhu, baš poput prave obitelji.

Školski projekti